Εσωτερικός Κανονισμός

Ο εσωτερικός κανονισμός ρυθμίζει τις σχέσεις του συλλόγου με τους αθλητές, τους γονείς και τους κηδεμόνες τους όσων αφορά την προπονητική, αγωνιστική αλλά και τη γενικότερη συμπεριφορά τους. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τον εκάστοτε ισχύοντα αθλητικό νόμο.
Σκοπός του κανονισμού είναι να βοηθήσει στην απόκτηση αυτοπειθαρχίας εκ μέρους των αθλητών, προαγωγή του «ευ αγωνίζεσθαι» και να διασφαλίσει την ορθή συμπεριφορά και παρουσία των αθλητών στο σύνολο των δραστηριοτήτων τους, εντός και εκτός στίβου, ως εκπροσώπους του συλλόγου.

ΑΘΛΗΤΕΣ

1) ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ
● Εντός μιας εβδομάδας από την εγγραφή ή την έναρξη των προπονήσεων υποχρεούνται να προσκομίσουν στη γραμματεία του συλλόγου κάρτα υγείας αθλητή σφραγισμένη από καρδιολόγο.
● Να έχουν μαζί τους σε κάθε προπόνηση δεύτερο t-shirt, πετσέτα, μπουκάλι με νερό.

2) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ
● Ανανέωση κάθε χρόνο της κάρτας υγείας αθλητή μετά από εξέταση καρδιολόγου.
● Να έχουν μαζί τους σε κάθε προπόνηση επιπλέον, σπάικς, χρονόμετρο, ατομικό στρωματάκι.
● Να προσέρχονται στον χώρο της προπόνησης 15’ πριν την έναρξη της.
● Με το πέρας της προπόνησης να επιστρέφουν τον όποιο αθλητικό εξοπλισμό χρησιμοποίησαν στην αποθήκη υλικού.
● Να ενημερώνουν εγκαίρως τον προπονητή τους για οποιοιδήποτε πρόβλημα υγείας και για αποχή από την προπόνηση.
● Να ενημερώνονται τακτικά από τον πίνακα ανακοινώσεων και από το επίσημο site του συλλόγου (www.panthires.gr).
● Συμμετοχή σε δύο τουλάχιστον επίσημους αγώνες (διασυλλογικούς ή πανελλήνια πρωταθλήματα) για τον έλεγχο της προόδου τους και την αξιολόγηση του σωματείου από τον ΣΕΓΑΣ και τη ΓΓΑ.
● Έγκαιρη προσέλευση στους αγώνες (τουλάχιστον μία ώρα πριν την έναρξη του αγωνίσματος).
● Παρουσία στους αγώνες, αν είναι δυνατόν, αθλητών που δεν αγωνίζονται, για την ενίσχυση των συναθλητών τους και την οντότητα του συλλόγου.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι αθλητές όλων των τμημάτων, καλό είναι:
● Να έχουν φάει τουλάχιστον δύο ώρες πριν την έναρξη της προπόνησης ή του αγώνα.
● Να τρέφονται σωστά με βάση το ενδεικτικό πρόγραμμα διατροφής.
● Να αποφεύγουν αναψυκτικά, τηγανιτά, γλυκά.

ΕΜΦΑΝΙΣΗ

● Για παιδαγωγικούς λόγους αλλά και για την καλύτερη παρουσία και προβολή του συλλόγου, όλοι οι αθλητές πρέπει να φορούν την επίσημη εμφάνιση του συλλόγου τόσο στην προπόνηση όσο και στους αγώνες.
● Αθλητές και γονείς να μεριμνήσουν για την απόκτηση και τη σωστή συντήρηση του αθλητικού ιματισμού.
● Για διευκόλυνσή τους να αναγράφουν το όνομά τους στον ιματισμό τους.

ΓΟΝΕΙΣ

● Για την παρακολούθηση των παιδιών, να κάθονται όσο το δυνατόν μακρύτερα από το σημείο διεξαγωγής της προπόνησης, ώστε αθλητές και προπονητές να λειτουργούν απρόσκοπτα.
● Για τον εγκλιματισμό των αθλητών της κατηγορίας σούπερ μίνι και την σωστότερη κοινωνικοποίηση τους, καλό είναι οι γονείς τους να μην παρευρίσκονται στον χώρο της προπόνησης.
● Δεν παρεμβαίνουν στο προπονητικό, αγωνιστικό και παιδαγωγικό έργο των υπεύθυνων προπονητών, με διαμαρτυρίες, υποδείξεις, προσωπικές κρίσεις ή οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Όποιος επιθυμεί τέτοια παρέμβαση απευθύνεται πρώτα στον αρχιπροπονητή του συλλόγου και μετά εγγράφως στο ΔΣ.
● Συνεχή επίσκεψη στο site του συλλόγου: www.panthires.gr.
● Για την εύρυθμη λειτουργία και την κάλυψη των αναγκών του συλλόγου, η μηνιαία οικονομική ενίσχυση να καταβάλλεται στην αρχή κάθε μήνα.
● Κατάθεση στον σύλλογο με αναλυτικά στοιχεία επικοινωνίας που περιλαμβάνουν: διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνα, e-mail.
● Να ενημερώνουν άμεσα τη γραμματεία για οποιαδήποτε αλλαγή στοιχείων επικοινωνίας.

ΟΡΓΑΝΑ – ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

Α) Αχιπροπονητής
Β) Διοικητικό Συμβούλιο

Για κάθε ζήτημα που προκύπτει αθλητές, κηδεμόνες, προπονητές, μέλη του συλλόγου οφείλουν να απευθύνονται και να ενημερώνουν πρώτα τον αρχιπροπονητή, ο οποίος εκτελεί και χρέη εφόρου στον στίβο και σε περίπτωση που δε λυθεί το πρόβλημά τους στο ΔΣ.

ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΟΙΝΩΝ

Σε αθλητή που παραβαίνει τις υποχρεώσεις ή τα καθήκοντά του προς τον σύλλογο, δύναται να επιβληθούν μετά από κλήση του σε απολογία από το ΔΣ, μια από τις ακόλουθες ποινές ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης:
Α) Επίπληξη
Β) Αποχή από τις προπονήσεις
Γ) Αποχή από τους αγώνες
Δ) Αποπομπή από τον σύλλογο

ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

Τα μέλη των αγωνιστικών ομάδων καλύπτουν το οικονομικό κόστος των αποστολών (Διασυλλογικών, Πανελλήνιων κλπ) της ομάδας. Ο σύλλογος θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ελαχιστοποίηση του κόστους συμμετοχής των μελών των αγωνιστικών ομάδων σε επίσημες διοργανώσεις ανάλογα με το είδος της διοργάνωσης και τις επιδόσεις – επιτυχίες κάθε αθλητή.

ΚΙΝΗΤΡΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ

Απαλλάσσονται από την πληρωμή μηνιαίας οικονομικής ενίσχυσης αθλητές που κατακτούν από 1η έως 3η θέση σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα στις κατηγορίες Κ18 και μεγαλύτερες ή έχουν συμμετοχή στην Εθνική Ομάδα.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Ο σύλλογος κάθε χρόνο βραβεύει στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ή σε άλλη επίσημη εκδήλωση, τους αθλητές του αγωνιστικού που την προηγούμενη χρονιά πέτυχαν σημαντικές επιτυχίες καθώς και τους καλύτερους αθλητές των ακαδημιών.

Ο εσωτερικός κανονισμός διατίθεται από τη γραμματεία του συλλόγου και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Α.Ο Γλυφάδας Πάνθηρες: www.panthires.gr/O ΣΥΛΛΟΓΟΣ / ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ.

ΚΑΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!